Najave     | 03.09.2018. 14:20 |

Sutra sjednica Vijeće ministara BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra (FENA) - Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o patentu na predloženom je dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH koja će biti održana sutra u Sarajevu.  

Vijeće ministara bi trebalo razmatrati i izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period I - VI 2018. godine,  kao i informaciju o sredstvima naplaćenim na osnovu Sporazuma o reguliranju obaveza bivšeg SSSR-a prema obračunima u vezi s robnim prometom između SSSR-a i bivše SFRJ – klirinški dug.

Na predloženom dnevnom redu su i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosni i Hercegovini, prijedlog odluke o dopunama Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine na troškove smještaja, naknadu za odvojeni život i naknadu za privremeno raspoređivanje, kao i prijedlog odluke o trajnom rješavanju pitanja smještaja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Pored nekoliko nacrta odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora, Vijeće ministara BiH se treba izjasniti o izvještaju o radu Državne komisije za granicu BiH za period januar - juni 2018. godine, kao i o izvještaju o radu Komisije za uništavanje opojnih droga za period 8. februara do 30. juna ove godine.

Pred Vijećem ministara će se naći i izvještaji o radu Agencijе za javne nabavke BiH i Ureda koordinatora za reformu javne uprave BiH za prošlu godinu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom