Regija     | 03.09.2018. 11:21 |

Radnici Uljanika i 3. maja počeli raditi

FENA Agencije

PULA, 3. rujna (FENA) - Nakon što su im isplaćene plaće za srpanj i završen osmodnevni štrajk, radnici brodogradilišta Uljanik u ponedjeljak su ponovno na radnim mjestima, nastavili su raditi, Štrajkaški odbor je raspušten, ali je osnovana Koordinacija Uljanikovih sindikata, potvrdio je Hini dosadašnji predsjednik Štrajkaškog odbora Đino Šverko.

U Koordinaciji Uljanikovih sindikata bit će sve podružnice sindikata koje djeluju u pulskom brodogradilištu.

"Nakon što su u petak radnicima isplaćene srpanjske plaće, raspustili smo Štrajkaški odbor jer više nije bilo razloga za daljnjim djelovanjem ali smo osnovali Koordinaciju Uljanikovih sindikata koja će, između ostalog, imati zadaću pratiti program restrukturiranja", istaknuo je Šverko.

I u riječkom brodogradilištu 3. maj radnici su u ponedjeljak došli na svoja radna mjesta, a Štrajkaški odbor odlučio je da se štrajk, koji je u petak stavljen u mirovanje, prekida.

Međutim, po riječima predsjednika Štrajkaškog odbora Veljka Todorovića, pravog posla u brodogradilištu nema, jer i dalje nema materijala za nastavak proizvodnje, a trenutno se rade manji poslovi koje je sada moguće obavljati.

Todorović je najavio da će se i danas sastati Krizni stožer za 3. maj, jer problemi u tom brodogradilištu nisu riješeni.

Štrajkaški odbor 3. maja stavio je u petak štrajk u mirovanje i odgodio najavljeni prosvjed nakon što su radnici dobili plaće za srpanj, podsjeća Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo