Bosna i Hercegovina     | 02.09.2018. 14:07 |

Zuko:Žena ima snagu i moć koju mora upotrijebiti da bi ovo društvo išlo naprijed

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Asocijacija žena "Fatma" BiH u subotu je za više od 250 članica upriličila posjetu Mostaru.

Predsjednica Asocijacije "Fatma" Kenela Zuko je kazala da je strateški plan nastaviti s isticanjem značaja porodice i žene – majke kao stuba porodice, koja teži pravilnom odgoju djeteta, kao i povećanju nivoa svijesti o položaju žene u društvu.

Istakla je da i nakon 25 godina rada Asocijacija realizira strategiju pomoći ženi-majci, kroz edukaciona predavanja, ohrabrujući ih da steknu što veći stepen naobrazbe, da su im dostupna sva radna mjesta koja neće povrijediti njihovu ženstvenost, da se uključuju u političke aktivnosti a da ispred svih aktivnosti bude odgoj djeteta.

- Ja vjerujem da svaka žena u sebi ima pozitivne vrijednosti, ima snagu i moć koju treba i mora upotrijebiti da bi ovo društvo išlo naprijed. Žene moraju biti identifikacija djeci, omladini, te moraju biti svjesne da imamo samo jednu državu, Bosnu i Hercegovinu i moramo sve učiniti da je očuvamo - naglasila je Zuko.

U Mostaru su članice Asocijacije "Fatma" posjetile Muzej, Stari Most, Centar za kulturu i prisustvovale tribini pod nazivom "Uspješne žene", a gošće tribine su bile prof.dr. Sebija Izetbegović i počasna konzulica BiH u Sydneyu Đeila Gabriel, u organizaciji Žena HNK i Kantonalnog odbora SDA.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zuko: Omogućiti korisnicima pravo da izabare kliniku u kojoj će raditi biomedicinski potpomognutu oplodnju

Zuko: Ovo nije bila politička inicijativa

Zuko: Potrebno educirati javnost o štetnosti konzumacije nargile

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'