Servisne informacije     | 01.09.2018. 09:08 |

U većem dijelu BiH jutros sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - U Krajini i na zapadu Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme. U ostatku Bosne i Hercegovine je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne ima magle i sumaglice. 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Ivan-sedlo, Sokolac 13, Bugojno 15, Livno, Sarajevo, Srebrenica 16, Banja Luka, Sanski Most, Tuzla 17, Bihać, Prijedor 18, Bijeljina, Doboj, Trebinje, Zvornik 19, Brčko 20, Gradačac i Mostar 21.

U Krajini i na zapadu Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH bit će sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina. Na istoku Hercegovine padavine su moguće krajem dana. Vjetar na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini slab do umjeren južni i jugoistočni, a u ostatku Bosne, uglavnom, slab, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature na zapadu i sjeverozapadu Bosne od 22 do 28, a u ostalim područjima od 28 do 33 stepena.

U Sarajevu danas će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo