Bosna i Hercegovina     | 31.08.2018. 12:05 |

Svijetleći olimpijski krugovi postavljeni na ulazu u Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Na kružnom toku na ulazu u grad iz pravca Međunarodnog aerodroma Sarajevo sinoć su postavljeni svijetleći olimpijski krugovi, a u sklopu priprema za održavanje Olimpijskog festivala mladih - EYOF, kojem će Grad Sarajevo i Istočno Sarajevo biti domaćini za samo nekoliko mjeseci.

- Olimpijski duh se vraća u Sarajevo. Plan je da atraktivna obilježja kojima Sarajlije podsjećamo na nezaboravne olimpijske dane 1984. i najavljujemo novi veliki sportski događaj koji će privući više hiljada mladih sportista iz pedesetak država, postavimo na sve ulaze u glavni grad BiH - izjavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Olimpijski krugovi su visoki više od dva, a široki više od četiri metra i simbol su olimpizma, mira i fer sportskog natjecanja.

- Projekt smo realizirali u saradnji s Općinom Novi Grad. Ovo je, uz obnovu Olimpijskog muzeja koja je u toku, još jedan korak ka ljepšem, olimpijskom i evropskom Sarajevu - dodao je gradonačelnik Skaka, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Grada Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Postavkom instalacije Think Freedom 1425 počelo obilježavanje 32. godišnjice opsade Sarajeva

Gradonačelnica Karić za Uskrs se družila sa sugrađanima

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!