Svijet     | 31.08.2018. 09:21 |

Gerard Depardieu negira navode o silovanju

FENA Internet

PARIZ, 31. augusta (FENA) - Francuski glumac Gerard Depardieu negirao je optužbe o silovanju iznesene protiv njega, izjavio je njegov advokat Herve Temime.

Francuski emiter programa FranceInfo javio je da je 22-godišnja francuska glumica podnijela prijavu policiji protiv Depardieua.

Pravosudni izvor potvrdio je za dpa da policija provodi preliminarnu istragu optužbi o silovanju i seksualnom zlostavljanju, što su standardne mjere nakon podnošenja prijave.

- Depardieu je "zapanjen podnošenjem prijave i kategorički negira svako seksualno zlostavljanje, svako silovanje, svako krivično djelo" - izjavio je Temime za emitera programa BFMTV.

Šezdesetdevetogodišni glumac stekao je slavu u 1970-im i ranim 1980-im godinama s ulogama poput one u filmu Francoisa Truffauta "Le dernier metro" (1980).

On je dobio nagradu Cezar za glavnu ulogu u tom filmu i ponovo za ulogu u filmu "Cyrano de Bergerac" Jean-Paula Rappeneaua iz 1990.

On je najpoznatiji izvan Francuske po ulozi Obelixa u četiri filma snimljena po stripovima o Asterixu i Obelixu autora Goscinnyja i Uderza.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ukrajina negira umiješanost u napad u Rusiji

Ministarstvo finansija i trezora BiH demantiralo navode IDDEEA-e o nedostatku budžetskih sredstava

Bijela kuća tvrdi da Iran i Rusija produbljuju vojnu saradnju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'