Bosna i Hercegovina     | 29.08.2018. 15:42 |

Uposlenici Doma zdravlja Drvar održali jednosatni štrajk upozorenja

FENA Mario Loncar

DRVAR, 29. kolovoza (FENA) - Članovi sindikata liječnika, medicinskih i nemedicinskih djelatnika Doma zdravlja Drvar održali su jednosatni štrajk upozorenja kako bi skrenuli pozornost na tešku situaciju u toj zdravstvenoj ustanovi.

S jednosatnim štrajkom upozorenje sindikalisti su krenuli prije dva dana, a upozoravaju kako nije isključeno da stupe u generalni štrajk, ako se njihova situacija uskoro ne popravi.

Po riječima predstavnik Sindikata medicinskih djelatnika Berislava Bošnjaka, radi se prije svega o financijskim problemima zbog kojih su protekle tri godine uposlenici Doma zdravlja Drvar ostali uskraćeni za devet i pol osobnih dohodaka.

Zbog neizvršavanja sudskih presuda došlo je i do blokade transakcijskog računa Doma zdravlja Drvar.

- Naše zahtjevi u utorak smo uputili prema resornoj županijskoj ministrici Vasiliji Broćeta. Tražimo da se uplate sredstva prema tvrtki Broma bel Banja Luke radi deblokade računa, da se djelatnicima uplate najmanje dvije plaće te da se riješe ostali zahtjevi koji su ministarstvu dostavljeni u travnju ove godine - kazao je Bošnjak.

Prema službenim podacima Porezne uprave FBiH, dug Doma zdravlja Drvar po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada iznosi nešto više od četiri milijuna maraka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Ministarstvo zdravstva RH nakon 30 godina vraća psihologe u domove zdravlja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo