Bosna i Hercegovina     | 24.08.2018. 23:54 |

Radončić: Bošnjaci moraju postati ozbiljan regionalni politički faktor

FENA Saopćenje

TUZLA, 24. augusta (FENA) - Savez za bolju budućnost večeras je u Tuzli održao unutarstranačku tribinu, a  skupu su se, osim predsjednika Fahrudina Radončića, obratili i Adi Selman, Amela Mehmedović i Bahrudin Hadžiefendić.

Radončić je poručio  da SBB želi da ljudima nudi ekonomske programe, nacionalni program ujedinjenja Bošnjaka, koji nije ni na čiju štetu.

- Želimo da trasiramo precizan proevropski i prozapadni put za naš narod i državu i niko nas neće uvući u zamku prljave izborne kampanje, čiji je osnovni cilj da obeshrabri volju glasača i smanji izlaznost na birališta 7. oktobra.

Također, činjenica da je SDA trećeg bajramskog dana organizirala tribinu gdje ni njeni članovi, koji su morali doći, jer im se prijetilo otkazom na poslu, nisu vjerovali Izetbegoviću i Džaferoviću, pokazuje u kojoj se panici od realnog gubitka izbora taj dezorijentirani dvojac nalazi – rekao je Radončić, saopćeno je iz SBB-a.

Bošnjaci, također, kazao je predsjednik SBB-a, zaslužuju predsjednika koji će posjetiti sve evropske i svjetske zapadne destinacije, "jer su Izetbegovića ignorirali svi zapadni lideri, a to po Bošnjake uopće nije bilo dobro".

- Bošnjaci moraju postati ozbiljan regionalni politički faktor, a ne da budu vazali neoosmanske politike i da okreću leđa svojim zapadnim saveznicima. Kao član Predsjedništva, siguran sam da mogu pokrenuti investicijske procese i dovesti velike investitore, a kao Bošnjak i musliman, sigurno neću potrošiti svoj mandat, kao što ih je Izetbegović trošio, a da ne riješim pitanje ugovora između države i naše Islamske zajednice.

Makronov zakon, vlada nacionalnog jedinstva, uspješna priča i snažno liderstvo, koje se neće pretvarati u svađe, koje odgovaraju samo Dodiku ili Čoviću i dokazuju da BiH, tobože, nije moguća, bit će kičma nove politike u BiH. Bošnjaci trebaju disati punim plućima, bez straha od montiranih procesa i zloupotrebe državnih službi, a suživot tri naroda jeste moguć i mi smo snaga koja će očuvati stabilnosti BiH – kazao je Radončić, dodaje se, između istalog, u saopćenju SBBBiH.

 

Skup je, kako se navodi,  završen porukom "da ovo nisu obični izbori – ovo je referendum da li će BiH sa SBB-om i Radončićem ići evropskim putem ili će sa SDA i Džaferovićem otići s Erdoanom i radikalnom autokratijom".

- I skup u Živinicama bio je izuzetno dobro posjećen, a i ovom prilikom SBB je potencirao da će kampanja ove stranke biti programska, ali da se neće dozvoljavati propagandnoj mašini Bakira Izetbegovića da izvrće historijske činjenice, zaglupljuje vlastiti narod, zastrašuje građane i da jedna uska grupa ljudi koja je uzurpirala tu stranku, nastoji da provodi dugogodišnji teror nad narodom - kaže se u saopćenju SBB-a.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'