Stranačke aktivnosti     | 23.08.2018. 16:02 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić oštro je osudio optužbe predsjednika RS-a Milorada Dodika na račun podrške Američke agencije za međunarodni razvoj Bosni i Hercegovini. 

Dok se Dodik uzda u Rusiju, koja ovdje ne radi ništa osim zaštite privatnih interesa, te podržava Dodikove govore mržnje preko svojih  medijskih filijala,  narod je gladan. Poslovnim ljudima potrebna je podrška i grant sredstva za lakše poslovanje.  Šta treba da misle poduzetnici u RS-u. Da će im Dodikova poreska zakucati na vrata ako prihvate pomoć? Takvo zastrašivanje samo dodatno uništava ekonomiju ovog entiteta. 

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić  je istakao da je USAID  bio ključni u obnovi povratničkih zajednica, kada je trebalo spajati struju u istočnoj Bosni. Pomažu i danas lokalne zajednice širom RS kroz podršku dijaspori, poljoprivrednicima, energetskom sektoru, poduzetnicima, proizvođačima. Ako se pogleda  dublje u rad naših institucija, evidentno  je  koliko tehničke podrške smo imali od Amerikanaca po svim pitanjima. To su stvari koje se ne vide, ali donose dobrobit običnom čovjeku. 

„Kada Rusija donese 2 milijarde u BiH bespovratne pomoći, onda ćemo razgovarati o tome s kim trebamo da se dogovaramo. Do tada je SAD  jedan od  vodećih iskrenih prijatelja naše domovine   na svjetskoj areni, i mi ćemo uvijek raditi da zaštitimo taj prijateljski odnos, te zaštitimo odluke institucija države Bosne i Hercegovine", zaključio je Jerlagić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'