Bosna i Hercegovina     | 20.08.2018. 10:52 |

Sindikat traži da se Udruženje direktora osnovnih škola izjasni o plaćama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Kantonalni odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Sarajevo uputio je zahtjev Udruženju direktora sarajevskih osnovnih škola u kojem traži da se Udruženje izjasni o zahtjevu Sindikata za povećanje osnovice za obračun plaća.

Udruženje direktora sarajevskih osnovnih škola se u posljednje vrijeme intenzivno bavi sindikalnim aktivnostima što znači da ste sigurno upoznati sa zahtjevom Sindikata za povećanje osnovice za obračun plaća s 290 na 380 KM, čime bi plaće direktora bile povećane za 432 KM. S tim u vezi, u ime 3.288 članova Sindikata zahtijevamo da nam u pisanoj formi u narednih 10 dana dostavite Vaš stav po navedenom pitanju, stoji u saopćenju Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS.

Imajući u vidu da su direktori samo prosvjetni radnici s trenutnim radnim mjestom u kancelarijama, očekujemo da naš zahtjev bezuvjetno podržite te predložite set mjera koje ćete vi iz Udruženja direktora poduzeti po pitanju ispunjena našeg zajedničkog cilja, poručili su iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS.

Ovaj zahtjev je poslan i dopredsjednicma i članovima Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH Kantonalni odbor KS, Sindikalnim povjerenicima SP SSOOiO FBiH Kantonalni odbor KS, premijeru Kantona Sarajevo Ademu Zolju i ministru za obrazovanje, nauku i mlade KS Elviru Kazazoviću.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta