Magazin     | 20.08.2018. 09:43 |

Pjesma "Miris ljubavi" posvećena Bajramu

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Grupa muzičara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja priprema veliki muzičko-scenski spektakl “Most”, udružila se u kreiranju novog pothvata - pjesme posvećene Bajramu.

Kako je saopćeno, pjesma posvećena Bajramu upravo je izašla iz radionice vrijednih muzičkih znalaca koji su muzičko nadahnuće crpili iz teksta “Miris ljubavi” poznatog bosanskohercegovačkog književnika Fahrudina Kučuka.

Bajramska pjesma “Miris ljubavi” je inspirarana radošću zajedništva i povezivanja čistih duša jer “božanska ljubav” spaja a ne razdvaja, kako pjesma kaže.

Izvođači su okupljeni pod nazivom “Band Aid Most” i čine ih poznati hrvatski glazbenici Jozefina Jurišić, Branko Fućak, Vivien Gallatta, Antonella Malis, Sandra Valenčić, Voljen Grbac, Aleksandar Valenčić, dok dječiju dionicu pjeva Laura Valenčić.  

Među njima kao izvođač ali i jedan od autora kompozicije je i popularni pjevač Amir Kazić Leo.

- Upravo smo završili pjesmu naziva „Miris ljubavi“ koju je otpjevao „Band Aid Most“ ekipa koj radi na predstojećem mjuziklu „Most“. Ista ekipa je uradila u decembru božićnu pjesmu i onda smo Emir Kulenović, koji je komponirao Bozićnu pjesmu, i ja došli na ideju da uradimo i bajramsku pjesmu. Ista ekipa će je i otpjevati što su svi izvrsno prihvatili i uradili. Ovo je posebna, drugačija mogu slobodno reći prelijepa pjesma sa tom tematikom i potpuno drugačija od svega na tu temu. Pred Bajram ćemo pjesmu premijerno pustiti u eter na radio stanice, a video spot ćemo premijerno predstaviti pred Kurban Bajram - kaže Amir Kazić Leo, navodi se u saopćenju.

Autor teksta Fahrudin Kučuk ne krije svoje zadovoljstvo što je muzički tim iz Hrvatske odlučio napraviti pjesmu za Bajram i što je ona dobila boju, miris i energiju svakog čovjeka koji je na njoj radio.

- Napravili su pjesmu koja će se slušati dugo, siguran sam. Bajram je praznik kada kulminira ljubav koju nam je Stvoritelj svima spustio, a ova pjesma je puna ljubavi koja se svakim novim slušanjem širi, umnožava i dijeli. Presretan sam. Hvala ovim krasnim ljudima i izvanrednim muzičarima što ih je moj tekst inspirirao da naprave jednu “odu božanskoj ljubavi” koja nas sve povezuje bilo da se zovemo Aleksandar ili Fahrudin, Amir ili Marko, svi smo jedno ako su nam duše čiste i mirne - kazao je Kučuk.

Autor teksta je Fahrudin Kučuk, muzike Amir Kazić Leo i Emir Kulenović, aranžmana Aleksandar Valenčić. Gitare je svirao Amir Karalić, harmonika Marjan Krajna. Spot za pjesmu realiziran je u produkciji MedVid Pula.

Video se može pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=IM3F4gTt1OI

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Muslimani širom svijeta proslavili Ramazanski bajram

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana