Stranačke aktivnosti     | 20.08.2018. 08:28 |

Saopćenje za javnost Stranke demokratske akcije

FENA Saopćenje


20-avg-2018
Izetbegović i Džaferović u Tuzli: Ne može se vladati strahom i ucjenama, kako to u TK pokušavaju Kukić i Radončić

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović na tribini u Tuzli su govorili o rezultatima SDA u proteklom mandatu, ali i programu i viziji SDA sadržanoj u „Agendi 2026“.

-Od osnivanja 1990. godine do danas SDA je imala vodeću ulogu u historijskoj misiji odbrane, očuvanja i izgradnje BiH. Kroz SDA je artikulisan politički glas bošnjačkog naroda i bh. patriota. Prolazili smo i prolazimo težak put. Ali, najteži dio tog puta je savladan i pred nama se jasno vidi cilj, da u narednih osam godina BiH uvedemo u EU i NATO, učinimo našu zemlju modernom i prosperitetnom zemljom ravnopravnih ljudi, u kojoj će životni standard svakodnevno rasti. U BiH postoji mnogo stranaka, ali samo jedna ima snagu i sposobnost da zemlju i narod u toj historijskoj misiji dovede do cilja. To je SDA. Jer, snaga SDA izvire iz naroda i SDA je snaga naroda, kazao je Izetbegović.

Dio tribine bio je posvećen i stanju u Tuzlanskom kantonu, koji je u vrijeme kada su na čelu Vlade TK bili kadrovi SDA doživio značajan ekonomski oporavak, postigao stabilnost i bio područje sa najvećim brojem rasta zaposlenosti. Prestali su i svakodnevni štrajkovi i blokade ulica, a nekoliko značajnih preduzeća je stabilizovano.

-Zbog sebičnih političkih i ličnih interesa ta uspješna vlada je smijenjena. Oni koji su to uradili nanijeli su štetu građanima. Sada isti ti govore kako je Tuzlanski kanton zapostavljen od Sarajeva i pokušavaju na tome graditi kampanju. Takve najbolje demantuje činjenica da uskoro počinje sa realizacijom projekat izgradnje Bloka 7 u Termoelektani Tuzla, koji će uz energetsku stabilnost bitno uticati na smanjenje zagađenosti zraka, demantuje ih i razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla, kao i priprema za izgradnju puta od Žepča do Tuzle kojim će ova regija imati priključak na Koridor Vc za šta je već obezbijeđeno 63 miliona KM, zatim željezničko spajanje Vareša i Banovića, rekonstrukcijom puta Tuzla-Sarajevo preko Karaule i brojni drugi projekti, potcrtao je Džaferović.

Dodao je kako je potpuno siguran da građani Tuzlanskog kantona neće trpiti prijetnje i ucjene radnim mjestim, kakvima su izloženi od vladajućih struktura u ovom kantonu, koje čine Kukićevi i Radončićevi kadrovi.

-Ne može se u BiH vladati strahom i ucjenama, i siguran sam da će građani TK već u oktobru kazniti takvu politiku, zaključio je Džaferović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDA

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'