Kultura     | 19.08.2018. 10:08 |

Predstavljena knjiga 'Naš fra Bono', autora Ivana Anđelića

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. kolovoza (FENA) –  U sklopu Goranačkog ljeta u subotu je u Gorancima upriličeno predstavljanje knjige "Naš fra Bono", autora Ivana Anđelića.

Spomenuta knjiga senzibilan je tekst o bivšem goranačkom župniku fra Boni Krndelju i njegovom svećeničkom pozivu i poslanju. Fra Bono Krndelj bio je humana osoba, mirotvorac i svećenik ispred svoga vremena. U jeku tadašnjih ratnih sukoba u Konjicu fra Bono je osoba koja je smjelo i hrabro otišla u taj kraj pomažući preostalim žiteljima Konjica i suosjećajući s njima mnogobrojne patnje koje su ih zadesile.

Autor knjige Ivan Anđelić govorio je o veličini osobe fra Bone Krndelja, pripadnosti franjevačkom redu i redovničkim pravilima.

Goranački župnik fra Ivan Ivanda ustvrdio je kontemplativnu dimenziju fra Bone Krndelja uvodeći slušatelje u misiju poslanja koje nudi svećenički poziv i djelovanje.

Ivan Vrljić, tajnik Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnice Mostar, je knjigu definirao kao savršenu dokumentarnu i povijesnu građu tvrdeći kako se kroz lik fra Bone Krndelja uči o poniznosti, jednostavnosti franjevačkog i svećeničkog poziva.

Knjiga je izdana u nakladi Franjevačkoga samostana Konjic te Hrvatskoga kulturnog društva "Napredak" podružnica Konjic.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Predstavljena knjiga 'Osluškujući tišinu' Viktorije Bukovac

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo