Svijet     | 17.08.2018. 22:58 |

Izraelska policija u istrazi korupcijskog predmeta Bezeq ispitala Netanyahua

FENA Internet

TEL AVIV, 17. augusta (FENA) - Izraelska policija potvrdila je da je premijer Benjamin Netanyahu ispitan u petak u sklopu istrage u korupcijskom predmetu  Bezeq, nazvanom prema imenu glavne  izraelske telekomunikacijske kompanije.

„Potvrđujemo da je premijer bio ispitivan u svojoj rezidenciji u Jeruzalemu u okviru istrage koju vodi policija i odjel vrijednosnih papira”, navodi policija u saopćenju i dodaje da je ispitivanje trajalo nekoliko sati.

Netanyahu je saslušan 11 puta u svojstvu osumnjičenog i svjedoka u korupcijskim predmetima.

U aferi Bezeq policija pokušava doznati je li Netanyahu s informativnom stranicom Walla pokušao osigurati blagonaklono praćenje za vladine usluge koje su Bezequ mogle donijeti stotine miliona dolara.

U februaru su bivši glasnogovornik Netanyahua, Nir Hefetz i bivši čelnik ministarstva komunikacija Shlomo Filber, uhapšeni zbog sumnje u favoriziranje regulatornih prednosti  izraelskog telekom operatera Bezeq, a u zamjenu za posebnu pokrivenosti premijera na Bezeqovoj vrlo popularnoj stranici vijesti, Walla. Bezeqov predsjednik Shaul Elovitch također je u pritvoru, zajedno sa  suprugom, sestrom i ostalim rukovodiocima izraelske telekom kompanije.

Netanyahu još nije proglašen osumnjičenim u tom slučaju. Današnje ispitivanje Netanyahua je 11.  u istragama korupcije, prenosi Sputnik.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta