Regija     | 17.08.2018. 12:38 |

U Kapeli Koreničkoj zatečen talijanski državljanin u krijumčarenju ljudi

FENA Agencije

GOSPIĆ, 17. kolovoza (FENA) - Policija je u četvrtak u Kapeli Koreničkoj uhitila talijanskog državljanina koji je u teretnom automobilu krijumčario 59 stranih državljana, izvijestila je u petak ličko-senjska Policijska uprava. 

Glasnogovornica PU Maja Brozičević rekla je Hini da je u kamionu zatečeno 15 Sirijaca, četvorica Indijaca i 40 Pakistanaca. Neki od njih još su u policijskoj postaji radi kriminalističkog istraživanja, a neki su već dobili rješenje o udaljenju s područja Republike Hrvatske i Europskog gospodarskog prostora i bit će vraćeni u Bosnu i Hercegovinu, iz koje su ilegalno ušli u Hrvatsku, kazala je Brozičević, prenosi Hina.

Nad 32-godišnjim državljaninom Italije, koji je teretnim automobilom talijanskih registarskih oznaka ilegalno prevozio strane državljane, provodi se kriminalističko istraživanje zbog, navodi se u današnjem priopćenju, "osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Shengenskog sporazuma".

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Anušić: Hrvatski piloti dovest će u četvrtak prvih šest Rafala

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta