Sport     | 17.08.2018. 10:42 |

Čelik doveo dvojicu Senegalaca,koji nemaju pravo nastupa protiv Zvijezde 09

FENA Saopćenje

ZENICA, 17. augusta (FENA) – Uprkos velikim promjenama u igračkom kadru te teškom rasporedu na startu sezone, nogometaši Čelika iz prvih pet utakmica imaju vrlodobrih sedam bodova.

U srijedu su na gostovanju kod bijeljinskog Radnika odigrali bez golova 0:0 te, nakon dva poraza, osvojili i prvi ovosezonski gostujući bod. Odigrali su i treći susret bez primljenog gola pa je zato i optimizam pred sutrašnji duel na Bilinom polju (17.00 sati) protiv debitanta Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići na puno većem nivou.

- Ovo je vrlo teška utakmica za nas, ali mi volimo domaće mečeve. Pogotovo što nam navijači daju podršku i tada smo bolje koncentrirani. Ako dobijemo ovu utakmicu, a vjerujem da možemo, napravit ćemo i skok na tablici.

Znali smo da Zvijezda neće igrati u srijedu (odgođen njihov susret sa Zrinjskim-op.a.), odlučili smo u srijedu odmoriti neke igrače - kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Adnan Ornek, koji je dodao kako ovaj meč može dosta toga da promjeni.

On je istakao kako nemaju suspendiranih igrača niti povrijeđenih pa će svi biti na raspolaganju, a podsjetio je i kako još uvijek nisu primili gol na svom Bilinom polju.

- Stigla su nam i dvojica igrača iz Senegala, krilni igrač Moussa Marone (23) i zadnji vezni Faustin Senghor (24), koji su bili s nama na pripremama u Turskoj, ali oni nemaju pravi nastupa - kazao je Ornek.

Zenički klub nije odustao ni od povratka Adnana Zahirovića, još uvijek testiraju povratnika Namira Alispahića, a još nije riješena papirologija ni za Ensara Hajrovića, koji je stigao iz švicarskog drugoligaša Willa.

- Nadam se da ćemo to brzo riješiti, jer Hajrović može biti nova zvijezda bh. nogometa- smatra Ornek.

Veznjak Aldin Šišić najavio je kako je ovo prva utakmica u kojoj su oni favoriti te da će pokušati opravdati tu ulogu.

- Što ranije damo gol, lakše će biti poslije. Zvijezda neće doći igrati na bod. Spremni su iskoristiti svako naše „spavnje“ na terene. Ovu utakmicu moramo shvatiti ozbiljnije nego i Želju i Zrinjski - kazao je Šišić, koji se nada da je došlo vrijeme da na svom terenu postignu i više od jednog gola.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo