Stranačke aktivnosti     | 17.08.2018. 08:15 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Nastavljajući seriju razgovora sa građanima i tribina, Šefik Džaferović je posjetio Kladanj i Živinice.

Na tribini u Živinicama predstavljena je njegova besprijekorna profesionalna i politička biografija. Džaferović je odgovarajući na brojna pitanja predstavio svoj politički program i iznio stav o svim bitnim političkim temama u BiH.

-Bošnjacima je, posebno u vremenu u kojem živimo, potrebna odgovorna politika, kojoj je interes države u prvom planu. Takvu politiku vodi SDA, a snaga SDA izvire iz naroda. SDA je ideja po mjeri običnog čovjeka, vrijednog radnika, duha zajedništva i solidarnosti kojom čuvamo državu Bosnu i Hercegovinu, kazao je Džaferović.

Bošnjacima, istaknuo je, ne trebaju privatni politički projekti koji su u vlasništvu čovjeka koji ne liči na svoj narod, ne dijeli njegove vrijednosti i ne smije da se pojavi među narodom, i koji je za svoj lični interes spreman uraditi sve, pa i optužiti Bošnjake da su počeli rat.

-Ne treba Bošnjacima ni politika koja je zbog puke borbe za vlast i nekoliko pozicija, spremna da nanese štetu i narodu i državi. Takvi su dvaput bili na vlasti, a posljedice njihovih grešaka, poput zakona o prebivalištu, još dugo ćemo osjećati. Oni se i sada tajno sastaju i spremni su da se udruže s onima koji direktno rade protiv države, samo da bi se domogli pozicija. Takvima nisu problem oni koji otvoreno rade protiv BiH, koji ruše institucije i žele podjele. Ne, takvi su im prihvaljivi i takvima su i oni prihvatljivi. Ali im zato smeta i isključivo napadaju SDA, koja je najjača brana nasrtajima na državu i bošnjački narod. Na njihovu nesreću, naš narod zna prepoznati šta su čiji motivi, naglasio je Džaferović.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo