Sport     | 16.08.2018. 21:54 |

Zrinjski se remijem s Ludogoretsom oprostio od Europe

FENA Roland Grabovac

ŠIROKI BRIJEG, 16. kolovoza (FENA) - U uzvratnom susreta trećeg pretkola Europske lige Zrinjski i Ludogorets su u Širokom Brijegu odigrali neodlučeno 1:1, a prolaz dalje izborio je bugarski prvak zahvaljujući pobjedi 1:0 u prvom susretu.

Uvodnih dvadesetak minuta utakmice igralo se uglavnom na sredini terena bez izglednih prilika. Gosti su poveli u 24. minuti praktično iz prve ozbiljnije situacije. Claudiu Kaseru šutirao je s petnaestak metara, lopta se odbila od igrača Zrinjskog i prevarila vratara Antonija Soldu koji je ostao na pogrešnoj nozi.

Nakon primljenog gola "Plemići" su na sve načine pokušavali probiti bugarsku obranu, no to im nikako nije polazilo za rukom.

S druge strane Ludogorets je imao veliku šansu u 44. minuti. Virgil Misidjan probio je po desnoj strani, uposlio Kaserua koji je neometan s pet metara šutirao, ali je Soldo ovaj put bio na mjestu i spasio siguran gol.

Ulazak Tonija Jovića na poluvremenu utakmice unio je malo živosti u redove Zrinjskog, no opet su gosti bili bliži pogotku. U 69. minuti Wanderson je bio u velikoj prilici. Izbio je sam pred vratara Soldu, prebacio loptu preko njega, ali je u posljednji tren loptu s crte skinuo Slobodan Jakovljević.

Dobru priliku Zrinjski je propustio u 80. minuti kada je Nemanja Bilbija glavom šutirao s pet metara, ali je njegov pokušaj izvrsno obranio vratar gostiju.

I kada se činilo da će utakmica završiti rezultatom 1:0, Bilbija je u sudačkoj nadoknadi iskoristio smušenost obrane gostiju i pogodio za 1:1.

Zrinjski se tako oprostio od Europe nakon odigranih šest susreta u kojima je upisao jednu pobjedu, tri neodlučena rezultata i dva poraza.

Navijači bh. prvaka na kraju nisu bili razočarani večerašnjom predstavom Zrinjskog i svoje su miljenike ispratili dugotrajnim pljeskom.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Bivši reprezentativac Sjeverne Makedonije potpisao za Zrinjski

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo