Bosna i Hercegovina     | 15.08.2018. 15:21 |

GIK Goražde: Za Skupštinu BPK Goražde 355 kandidata

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15. augusta (FENA) - U Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) Goražde intenzivirane su pripreme za održavanje općih izbora u BiH.

Predsjednik komisije Džemail Popović kazao je Feni da je, pored ostalog, donesena odluka o broju biračkih mjesta.

- Birači u Goraždu glasat će na 34 biračka mjesta od kojih su 32 redovna, jedno za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, a radit će i jedan mobilni tim. Taj broj je konačan i više se ne može mijenjati, a u narednom periodu radit ćemo na određivanju lokacija za ta biračka mjesta - pojašnjava Popović.

Podsjetio je da je danas istekao rok za predlaganje kandidata za biračke odbore od političkih subjekata. Od ukupno 34 politička subjekta ovjerena od CIK-a za izbore u ovoj izbornoj jedinici, pola ih ima kandidate za kantonalnu Skupštinu.

- Za Skupštinu BPK Goražde prijavljeno je 17 listi političih subjekata s ukupno 355 kandidata. U odnosu na prošle izbore, veći je broj političkih subjekata ali manji je broj kandidata, jer ima političkih subjekata odnosno listi s jednim ili dva kandidata - ističe Popović.

Predsjednik Gradske izborne komisije kazao je da će pravo glasa na oktobarskim izborima u Goraždu imati oko 21.000 birača. Napominje da glasati mogu sve osobe koje će do 7. oktobra navršiti 18 godina.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'