Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 15.08.2018. 13:31 |

Veterani Slobode i ekipa humanih zvijezda igraju za Tarika Okanovića

FENA

TUZLA, 15. augusta (FENA) - Veterani FK Sloboda i Sportski centar Mejdan organizatori su humanitarne malonogometne utakmice čiji cilj je skupljanje novčane pomoći za liječenje i rehabilitaciju bivšeg igrača Slobode i reprezentativca BiH Tarika Okanovića.

Veteranima Slobode, koje predvode Dževad Šećerbegović, Gradimir Crnogorac, Enes Mešanović i mnogi drugi suprostavit će su ekipa humanih zvijezda, među kojima su Elvir Bolić, Mirsad Dedić, Vlatko Glavaš, Vedin Musić, te brojni muzičari, pjevači i drugi.

Tarik Okanović je 1. juna ove godine doživio moždani udar i od tada nalazi se u UKC Tuzla gdje se ljekari bore da ga rehabilituju i "vrate porodici i prijateljima".

Trenutno se Okanović nalazi na Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju UKC Tuzla.

- Pacijent se oporavlja mada će trebati još dosta strpljenja, truda i vježbanja za potpunu rehabilitaciju. Još ne može da govori, ali komunicira na drugi način i vjerujem da će njegova upornost i snaga, uz našu pomoć, doprinijeti bržem ozdravljenju – izjavio je za Fenu direktor Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju UKC Tuzla dr. Emir Halilbegović.

Utakmica pod geslom “Izdrži Tare care!” odigrat će se u petak, 17. augusta, u velikoj dvorani Mejdana od 19.00 sati.

Cijena ulaznice iznosi 5 KM za odrasle, te 3 KM za djecu. Mnoge osobe iz BiH i inozemstva izrazile su želju da sudjeluju u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za liječenje Okanovića.

Ovim povodom  sutra u 11.00 sati na stadionu Tušanj  bit će održana konferencija za novinare na kojoj će o predstojećoj utakmici govoriti Denis Karić, Gradimir Crnogorac, Enes Mešanović Sića i Adnan Mujezinović.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Humane zvijezde BiH i Hrvatske igraju povijesnu utakmicu u Travniku

Veterani Slobode i humane zvijezde igraju za oboljelog Tarika Okanovića

Igrači Slobode i Krupe uputili podršku Tariku Okanoviću

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'