Regija     | 13.08.2018. 17:58 |

Uhićeni krijumčari migranata koji su pokušali pregaziti policajca

FENA Agencije

KARLOVAC, 13. kolovoza (FENA) - Policija je na području Mostanja u ponedjeljak uhitila dvojicu muškaraca osumnjičenih za krijumčarenje migranata u karavanu njemačkih registracija, a koji su prethodno bježali i u mjestu Živković Kosa kod Vojnića vozilom pokušali pogaziti policajca, zbog čega je policajac zapucao iz službenog pištolja kako bi ga zaustavio.

Načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u Karlovcu izvijestio kako je riječ o ilegalnom prevoženju migranata.

 Naime, na mjestu događaja u Živković Kosi policija je uz cestu pronašla ukupno 29 stranaca, migranata, a u vezu s kaznenim djelom protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj dovode se najmanje dvije osobe u karavanu njemačkih registracija.

  Vezano za uporabu službenog pištolja, kao sredstva prisile, Bratić je istaknuo da je policajac opravdano uporabio oružje i pucao u stražnje gume karavana jer je vozilo prethodno krenulo na njega.

 "Naime, vozač osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka nije postupio po znakovima policajca i zaustavio vozilo, već je ubrzavajući krenuo vozilom na policijskog službenika u namjeri da ga pregazi, što je policajac izbjegao, bacivši se u stranu pri čemu je izvadio službeni pištolj te prema zadnjim gumama vozila ispalio dva hica", navedeno je iz PU karlovačke.

 Vozilo je nastavilo prema Karlovcu i zaustavilo se na ulazu u Karlovac na području Mostanja, a dvije osobe iz njega su pobjegle. Policija je ubrzo pronašla vozilo i u njegovoj blizini dvije osoba koje su uhićene jer se dovode u svezu s ovim događajem.

 U tijeku je kriminalističko istraživanje i protiv njih će u koordinaciji s državnim odvjetništvom biti podnesene odgovarajuće prijave, prenosi Hina.

 Za sada nije dostupan podatak iz koje su zemlje migranti, a s njima će se postupati po zakonskim propisima, rekao je načelnik PU karlovačke Bratić.

 Izrazio je zadovoljstvo što u ovom slučaju nije bilo ozlijeđenih, te da je na ovaj način spriječeno još jedno krijumčarenje ljudi. 

 Za jučerašnje smrtno stradavanje dvojice migranata u Drežnici kod Ogulina, rekao je da su Alžirci, te da se radilo o nesretnom slučaju, jer je na njih palo kamenje u još nerazjašnjenim okolnostima odrona.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo