Ekonomija     | 13.08.2018. 15:59 |

Dodjela nagrade 'Najbolji potez u turizmu u sezoni ljeto 2018'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Predstavljanje ljetne sezone na ski-centru Jahorina, otvaranje hotela u Kiseljaku, odluka o izgradnji hotela u Cazinu, ideja o formiranju adrenalinskog parka u Visokom,  priprema novih turističkih sadržaja na Bilećkom jezeru, otvaranje muzeja "Valter brani Sarajevo" te povećanje kvalitete usluga u ugostiteljsko-turističkim sadržajima na kuli Husein-kapetana Gradašćevića u Gradačcu, neki su od najboljih poslovnih poteza u turizmu tokom ovogodišnje ljetne sezone koji bi mogli ponijeti laskavu titulu na manifestaciji "Najbolji potez u turizmu u sezoni ljeto 2018".

Organizator izbora najboljega turističkog poduhvata je portal Indikator.ba, a Centar Skenderija i Direkcija Sarajevskog sajma, kao prvi partneri, prihvatili su da se uručenje priznanja obavi na Sarajevskom festivalu turizma u oktobru ove godine. 

Razmatra se i ideja  o tome da se u vrijeme te sajamske manifestacije organizira i okrugli sto o komplementarnosti dubrovačkog i trebinjskog turizma koji ovog ljeta  otkrivaju nove mogućnosti zajedničkog djelovanja.

Realizatori projekta već su formirali listu mogućih kandidata za priznanja koja će biti dodijeljena.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'