Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 13.08.2018. 13:51 |

Egipatske snage sigurnosti ubile šestoricu terorista u blizini Kaira

FENA Internet

KAIRO, 13. augusta (FENA) - Egipatske snage sigurnosti ubile su šestoricu terorista tokom antiterorističke akcije u gradu Madinat as-Sadis min Uktubar, južno od glavnog grada Kaira.

Egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da je agencija za nacionalnu sigurnost dobila informaciju kako se teroristička ćelija nalazi u skloništu u stanu u Madinat as-Sadis min Uktubaru te da planira seriju neprijateljskih napada na sveta mjesta, policiju i vojno osoblje tokom predstojećeg praznika Kurban bajrama.

Policija je prilikom akcije ubila šestoricu terorista, od kojih su trojica identifikovana, navodi se u saopćenju.

U akciji su zaplijenjena tri mitraljeza, puška i municija.

Egipat se bori protiv talasa terorizma zbog kojeg je stradalo stotine policajaca i vojnika, kao i civila, nakon što je vojska u julu 2013. uklonila bivšeg predsjednika Mohameda Morsija, kao odgovor na masovne proteste protiv njegove jednogodišnje vladavine i trenutno zabranjene grupe Muslimanskog bratstva.

Grupa iz Sinaja, lojalna regionalnoj terorističkoj grupi Islamske države, preuzela je odgovornost za većinu terorističkih napada u Egiptu tokom proteklih nekoliko godina.

U međuvremenu, snage sigurnosti ubile su stotine terorista i uhapsile hiljade osumnjičenih tokom antiterorističkog rata u zemlji, prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Evropska unija će pružiti milijardu eura hitne kratkoročne makrofinansijske pomoći Egiptu

Sisi započinje treći mandat na čelu Egipta, put izlaska iz krize i dalje dug i naporan

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu