Ekonomija     | 13.08.2018. 13:44 |

Sve više Bugojanaca ljetuje u inozemstvu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 13. augusta (FENA) - Neočekivano veliki interes Bugojanaca vlada za ljetovanja u inozemstvu, potvrđeno je Feni u Turističkoj agenciji “Lambada”.

- Devedeset posto građana, koji ljetuju izvan Bosne i Hercegovine, bira Tursku koja je hit, a sve veći interes je i za odlazak u Tunis i Jordan -  kazao je direktor te agencije Amel Fazlibegović.

Ističe da je TA "Lambada" organizirala odlazak u Tursku za 200-300 stanovnika bugojanske općine, dok je dvadesetak bilo zainteresirano za Tunis, i isto toliko za hotelski smještaj u Neumu.

- Zbog gužvi na granicama, visokih cijena i loše usluge, primjetno je enormno smanjenje broja onih koji žele odmor na Jadranu, odnosno Makarskoj rivijeri - naglasio je.

Dodaje kako je već sada izvjesno da će i jesenji aranžmani biti popunjeni do posljednjeg mjesta.

- Povećan je interes za standardna putovanja unutar Turske i Italije, ekskurzije i studijska putovanja u Španiju, te advente i dvodnevne sajmove knjiga u Zagrebu i Beogradu - kazao je Amel Fazlibegović.

Inače, Turistička agencija “Lambada” u nedjelju je obilježila trideset godina uspješnog rada.

Na lokaciji "Humske kuće" u najudaljenijem bugojanskom naselju, upriličeno je druženje kojem je prisustvovalo tridesetak predstavnika turističkih organizacija i hotelijera iz Bosne i Hercegovine, te brojni drugi gosti.

Predstavljen je projekt razvoja ruralnog turizma , koji ta agencija implementira na tom području, radi promocije turističkih potencijala Bugojna i Srednjobosanskog kantona (SBK).

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta