Ekonomija     | 13.08.2018. 10:03 |

Ravnatelj Federalne uprave za geodetske poslove u Ravnom

FENA Saopćenje

RAVNO, 13. kolovoza (FENA) - Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović posjetio je Općinu Ravno s ciljem uvida u stanje realizacije projekta komasacije u Popovu polju.

Naime, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove u suradnji s Upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove Hercegovačko-neretvanske županije i Općinom Ravno pokrenula je projekt komasacije Popova polja s ciljem stvaranja povoljnijih uvjeta za poljoprivrednu proizvodnju u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

Komasacija ili okrupnjavanje zemljišta je agrarnopravna mjera koja se provodi u svrhu grupiranje zemljišnih čestica radi racionalnije poljoprivredne proizvodnje.

Općina Ravno prepoznala je prednost za svoje građane u ovoj aktivnosti jer je poljoprivreda jedna od osnovnih smjernica ukupnog razvoja općine.

Predstavnik županijske uprave za geodetske imovinsko-pravne poslove gospodin Adelko Krmek i voditelj katastarskog ureda Općine Ravno Dragan Proleta prezentirali su aktivnosti realizacije projekta komasacije u Ravnom. Do sada je projektom komasacije u Popovom polju obuhvaćeno oko 450 hektara, priopćeno je iz Općine Ravno.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

EU se slaže sa oštrijim ograničenjima na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda

Prvi pub kviz općeg znanja u općini Ravno

Čitluk: Miletićeva maslinova ulja ostvaruju vrhunske rezultate (VIDEO)

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana