Kultura     | 13.08.2018. 09:39 |

Predstavljanje knjige 'Naš fra Bono'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. kolovoza (FENA) - Knjiga autora Ivana Anđelića "Naš fra Bono", koja govori o bivšem goranačkom župniku fra Boni Krndelju, bit će predstavljena u subotu, 18. kolovoza, u dvorani Osnovne škole u Gorancima, s početkom u 18 sati.

O knjizi će govoriti goranački župnik fra Ivan Ivanda i profesor Ivan Vrljić. Moderator programa je Romana Ćorić.

Ivan Anđelić u svojoj knjizi predstavlja iznimnog čovjeka i svećenika fra Bonu Krndelja te ujedno i sve napore i radosti koje sa sobom nosi to zvanje.

"Sadržaj knjige nas vodi kroz Brotnjo, zatim se opisuje povijest obitelji Krndelj, prati fra Bonino odrastanje i školovanje, ređenje i službovanje. Tvrdi uvez, jasan izričaj, vrijedni arhivski podaci, autentične fotografije, svjedoci su teškog života na našim prostorima, kao i ljudi koji su imali viziju i hrabro se nosili sa svime, koji su utirali lijepe tragove koje mi danas možemo i trebamo slijediti", priopćili su organizatori.

Fra Bono bio je župnik u Gorancima od 1970. do 1973. godine, a službovao je još i u Mostaru, Seonici, Ružićima, Grudama, Slanom, Vitini i Konjicu, gdje je i umro 2000. godine u 66. godini života.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U srijedu zajedničko zasjedanje biskupskih konferencija Hrvatske i BiH

Tribina za mlade „Oprost“

Biskup Majić: Borit ćemo se za istinu, zalagati za pravdu i promicati mir

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!