Bosna i Hercegovina     | 12.08.2018. 11:43 |

Udruženje 'Mreža policijskih službenica' od danas ima web stranicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. augusta (FENA) - Udruženje "Mreža policijskih službenica"od danas ima web stranicu. Dizajnirana je u skladu s najsavremenijim trendovima, saopćeno je iz tog udruženja.

Web stranica omogućava građanima jednostavno praćenje novosti i dešavanja u vezi s aktivnostima Udruženja, olakšano pretraživanje i pristup informacijama, što će doprinijeti boljem uvidu u rad Udruženja na promoviranju rodne ravnopravnosti u policijskim strukturama u BiH, integriranju rodne perspektive u sve sfere policijskog rada te zaštiti integriteta policijskih službenica. Stranica će doprinijeti i informiranju svih članica Udruženja o tekućim aktivnostima i povećanju transparentnosti rada, a samim tim i većem povjerenju među članicama.

Na novouspostavljenoj web stranici Udruzenjemps.ba je i elektronski obrazac za podršku ovlašćenim službenim osobama, s posebnim akcentom na pružanje podrške i potrebnih informacija u slučaju sumnje na izloženost diskriminaciji na radnom mjestu, s fokusom na diskriminaciju po osnovu spola.

Web stranica je uspostavljena u okviru projekta koji Udruženje provodi u saradnji s Fondacijom lokalne demokratije pod nazivom "Ostati sigurne-Mreža sigurnosti za braniteljice ljudskih prava i aktivistice protiv rodno zasnovanog nasilja u BiH", koji se realizira uz finansijsku podršku Kraljevine Holandije.

Udruženje "Mreža policijskih službenica" čije je sjedište u Sarajevu zvanično je registrirano početkom 2012. godine i članice su policijske službenice iz 16 policijskih organa u Bosni i Hercegovini (Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu, Granična policija BiH, Federalna uprava policije, Policija Brčko Distrikta BiH, deset kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Sudska policija Federacije BiH). Trenutno Udruženje ima oko 300 članica.

U posebnom fokusu rada su aktivnosti čiji je cilj veći broj žena u policijskim strukturama uopće, a naročito na višim i rukovodećim pozicijama (mjestima odlučivanja), gdje ih gotovo nema.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'