Sport     | 10.08.2018. 09:53 |

Odbijena žalba ASBiH na diskvalifikaciju Abedina Mujezinovića

FENA Saopćenje

ZENICA/BERLIN, 10. augusta (FENA) – Atletski savez Bosne i Hercegovine (ASBiH), kako je u izjavi za Fenu potvrdio generalni sekretar ASBiH Mišo Pedalo, uložio je žalbu na diskvalifikaciju bh. reprezentativca Abedina Mujezinovića nakon jučerašnjih kvalifikacijskih utrka na 800 metara na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

- Tačno je da smo uložili žalbu, ali ona je, nažalost, već i odbijena. U žalbi smo naveli kako je Mujezinović samo reagovao na hvatanje za nadlakticu od Britanca Elliota Gilesa, koji ga je pokušao preteći, dok je naš takmičar bio u prvoj stazi.

Smatrali smo da je trebao biti diskvalificiran Giles ili obojica, ali, nažalost, naša primjedba nije uvažena. Ostaje gorak okus u ustima, jer da je bilo drugačije, vjerovatno, bila bi i drugačija odluka - smatra Pedalo.

Zanimljivo je kako je Giles, očito shvatio šta je radio tokom trke, ali i zadovoljan što je ipak prošao u polufinale, srdačno se na kraju pozdravio s Mujezinovićem.

 

Polufinale je na programu večeras, s početkom u 19.32 sati, kada će u prvoj polufinalnoj trci i u stazi broj sedam trčati i Amel Tuka, a u finale će se plasirati po trojica prvoplasiranih iz obje polufinalne trke te još dvojica po vremenu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo