Stranačke aktivnosti     | 09.08.2018. 10:38 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

Koalicija Hrvatsko zajedništvo smatra kako Bosna i Hercegovina zbog svojih prirodnih resursa i svih drugih bogatstava kojom ju je Bog obdario nije zaslužila biti na začelju među europskim zemljama kada je u pitanju iznos prosječne neto plaće, što sugerira na internetu objavljena karta Europe u kojoj je slikovito prikazan prosječni neto dohodak po glavi stanovnika u europskim državama.

Po toj karti najveća primanja ima Švicarska gdje prosječna neto plaća iznosi 4 370 eura, a najniža Kosovo (374 eura). Ispred njega su Makedonija (400), Srbija (418), BiH (439), Crna Gora (512) itd.

Ako sagledamo ukupnu društveno-političku situaciju u kojoj se nalazimo, možemo zaključiti kako dobro i stojimo imajući u vidu tko i kako vlada ovom zemljom. Stranke na vlasti više su se bavile međusobnim optužbama, podmetanjima, svađama, pa i podjelama BiH nego su radile za dobrobit ljudi u njoj (zapošljavanju mladih, ali ne po stranačkoj iskaznici, otvaranju novih radnih mjesta...), jer s obzirom na potencijale s kojima BiH raspolaže (prirodnim bogatstvima, rijekama, šumama, mogućnostima razvitka svih grana ekonomije, kao i zainteresiranošću stranih investitora, koji nas ipak zaobilaze u velikom luku zbog neučinkovite uprave i komplicirane administracije), uz iskrenu i pravu politiku u službi običnoga čovjeka, trebali bismo biti pri samome vrhu. Kao ilustracija tome neradu navest ćemo podatak kako je u ove četiri godine vladavine garniture koja nama upravlja  prosječna plaća narasla čak za cijelih 31 KM! A još je pogubnije kada se spustimo na nižu razinu u realnom sektoru jer statistika je pola kg mesa i pola kg kupusa, samo je pitanje kome meso, a kome kupus, jer nema teorije da svi jedemo – sarmu!

Mi iz Hrvatskoga zajedništva smatramo kako je ovakvome stanju kriva korumpirana politika stranaka na vlasti koje su se više svađale oko zaokruživanja sfera svojega utjecaja u BiH, dokazivanja tko je veći Hrvat, Bošnjak ili Srbin, unoseći sve više smutnju i pomutnju među ove ljude, po onoj dobro poznatoj „divide et impera“, a gladnom narodu obećavali puno „kruha i igara“. Istina je kako igara imamo i previše, ali ovaj je svijet gladan kruha i zato sve više napušta svoja rodna ognjišta.

Hrvatsko zajedništvo želi poručiti kako je dosta toga; dosta je zamagljivanja istine i dokazivanja tko je veći Hrvat, Bošnjak ili Srbin jer u ovako (ne)uređenoj zemlji podjednako su gladna i hrvatska i bošnjačka i srpska i usta svakoga građanina, izuzev onih koji su zasjeli u udobne fotelje i sa smješkom gledaju svoje gladne podanike!                                                              

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom