Stranačke aktivnosti     | 03.08.2018. 15:38 |

Saopćenje za javnost Stranke za Bosnu i Hercegovinu

FENA Saopćenje

Suočen sa teškim ekonomskim i političkim problemima koje su  on i njegov režim proizveli u RS-u, Milorad Dodik nastavlja sanjati puste predizborne snove.

Tako je juče u svoj izjavi u kojoj dovodi u vezu Bosnu i Hercegovinu, odnosno njen entitet RS sa rješavanjem odnosa između Beograda i Prištine,  nastavio da osporava teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, što Stranka za Bosnu i Hercegovinu najoštrije osuđuje.  

Insistiranje Dodika da rješavanje statusa Kosova ne treba odvajati od pitanja statusa Republike Srpske i pominjanje Rezolucije NS RS-a  je klasična politička manipulacija kojom se pokušavaju prikupiti jeftini politički poeni.

Milorad Dodik je svojom kandidaturom za člana Predsjedništva BiH  jasno  pokazao da priznaje suverenitet i  teritorijalni integritet međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu poziva Milorada Dodika da svoju buduću retoriku usmjeri na  poboljšanje međuljudskih i međuetničkih odnosa u Bosni i Hercegovini i regionu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo