Ekonomija     | 31.07.2018. 09:46 |

Općina Novi Grad Sarajevo sufinansira obavljanje pripravničkog staža

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31.jula (FENA) - Pomoćnik Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj Općine Noi Grad Džemaludin Kahrović potpisao je sa šest partnerskih kompanija i ustanova ugovore o sufinansiranju pripravničkog staža za 32 nezaposlene osobe.

Šesnaest osoba koje se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje Novi Grad s visokom stručnom spremom i 16 sa srednjom stručnom spremom imat će priliku da rade u kompanijama Centrotrans Eurolines Sarajevo i Bestfin d.o.o., osnovnim školama "Osman Nuri Hadžić“ i "Fatima Gunić“ te javnim preduzećima Televizija Kantona Sarajevo i Olimpijski bazen Otoka.

Partnerske kompanije će u skladu sa vlastitom procedurom podnijeti zahtjev Birou Novi Grad Sarajevo za posredovanjem u osiguravanju potencijalnih pripravnika, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Ova općina u saradnji sa Javnom ustanovom Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo već četvrtu godinu provodi ovu mjeru podsticaja privrednim subjektima kroz sufinansiranje zapošljavanja pripravnika.

Kako navode u saopćenju, na taj način ova lokalna zajednica pokušava da olakša mladim ljudima da steknu prvo radno iskustvo, a samim tim i da lakše dođu do zaposlenja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad izdala urbanističku saglasnost za izgradnju 12. transverzale na njenom području

Općina Novi Grad: Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova poslovanja početnika u biznisu

Općina Novi Grad - Potpisani ugovori za stipendiranje uspješnih sportista, učenika i studenata

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!