Sport     | 29.07.2018. 19:34 |

Fudbaleri Sarajeva vode protiv Mladosti na poluvremenu utakmice na Koševu

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Fudbaleri Sarajeva vode protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja s 2:0, na poluvremenu utakmice 2. kola Prmijer lige BiH koja se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu. 

Oba gola za ekipu Sarajeva u prvom poluvremenu postigao je Benjamin Tatar u 23. i 38. minutu susreta. 

Sarajevo je od početka utakmice nametnulo svoj ritam utakmice i pokazalo da je mnogo bolji tim od ekipe Mladosti. Izabranici Husrefa Musemića nizali su šanse pred golom Mladosti i bilo je samo pitanje vremena kada će doći do vodstva. 

U prvih petnaest minuta meča naopasniji igrač Sarajeva bio je Handžić, koji u dva navrata šutira na gol gostujućeg tima, ali njegovi udarci nisu bili precizni te promjene rezultata nije bilo. 

Sarajevo je nastavilo s napadima što se isplatilo u 23. minutu, kada je golman Mladosti Velić odbranio udarac Resića iz slobodnog udarca, a lopta se odbila do Tatara koji snažnim šutom matira golmana gostiju. 

Nakon vodećeg pogotka stanje na terenu se nije mnogo promijenilo, domaći nogometaši su nastavili napadati, a Mladost se uglavnom fokusirala na odbranu svog šesnaesterca. Nakon nešto mirnijeg perioda igre, Tatar u 38. minutu susreta postiže svoj drugi gol, a ponovo je bio precizan nakon što se lopta odbila do njega. 

Do kraja poluvremena i Mladost je dva puta zaprijetila Pavloviću, međutim odbrana Sarajeva je bila na visini zadatka, pa promjene rezultata nije bilo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo