Servisne informacije     | 27.07.2018. 14:44 |

I sutra oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. jula (FENA) - U Bosni je danas bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i grmljavinom u zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim djelovima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 10 stupnjeva, Sarajevo 18, Bugojno, Ivan-sedlo i Tuzla 19, Jajce, Livno i Sokolac 20, Banja Luka, Brčko i Sanski Most 23, Bihać, Bijeljina i Srebrenica 24, Gradačac, Prijedor i Zvornik 25, Doboj 27, Mostar i Zenica 28, Grude 29, Trebinje 30 stupnjeva.

U Bosni se sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne, u centralnim i istočnim područjima sa slabom kišom. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u zapadnim područjima i na jugu. U Hercegovini lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju poslijepodne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu od 29 do 34 stupnja.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne, mjestimično sa slabom kišom. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 26 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo