Stranačke aktivnosti     | 25.07.2018. 13:28 |

Priopćenje za javnost Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar

FENA Saopćenje

Na osnovu prijava stanovnika Salakovca, Prigrađana i Podgorana o neispravnosti vode za piće iz pumpne stanice Salakovac, nadležna inspekcijska služba Gradske uprave je izvršila nadzor te uzela uzorke vode iz rezervoara Vrce – Prigrađani, rezervoara Podgorani i par privatnih kuća te iste uputila Kantonalnom Zavodu za zdravstvenu zaštitu Mostar.

Po dobijanju nalaza konstatovano je da voda nije ispravna za piće, te da je njena upotreba u tehničke svrhe upitna.

Inspekcijske službe Grada Mostara nalažu Vodovodu Mostar da odmah isključi snabdijevanje stanovništva vodom i obezbijedi dovoljan broj cisterni sa pitkom vodom. Na ovo inspekcijsko rješenje odgovorni iz Vodovoda Mostar su se oglušili i nisu ništa poduzeli kako bi se prevazišla jedna ovako teška situacija.

Ovom prilikom izražavamo ozbiljnu zabrinutost za zdravstvenu sigurnost stanovnika ovih područja i tražimo od Vodovoda Mostar i nadležni Gradskih službi da poduzmu hitne radnje kako bi se ovakvo stanje prevazišlo. Nadalje smo iznenađeni jednim ovako neozbiljnim i nonšalantnim ponašanjem najodgovornijih ljudi mostarskog Vodovoda.

Iskreno se nadamo da protestni skup koji je zakazan večeras u krugu džamije u Podgoranima,suprotno zahtjevim stanovništva, ne predstavlja promotivno predstavljanje stranke SDA i političku manipulaciju u cilju stvaranja klime za nelegalno preuzimanje upravljanja Vodovodom na čijem je čelu takođe nelegalni direktor.

Insistiramo od nadležnih službi da izvrše i detaljnu analizu uzroka zbog kojih je došlo do onečišćenja vode i da o tome obavjeste javnost kao i da hitno poduzmu sve zakonski propisane radnje kako bi se uzroci otklonili i sankcionisali odgovorni.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'