Ekonomija     | 24.07.2018. 15:38 |

Potpisan memorandum o saradnji Općine Maglaj i Biznis centra bh. Dijaspore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24.jula (FENA) – U Općini Maglaj danas je potpisan memorandum o saradnji te općine i Biznis centra BiH dijaspore kojim je Maglaj postao dijelom rastuće mreže lokalnih zajednica koje aktivno djeluju na promociji uloge dijaspore u jačanju ekonomskog razvoja zemlje.

Biznis centar bh. dijaspore je uspostavljen pod okriljem USAID Diaspora Invest projekta u cilju promocije i podrške investicijama bh. iseljenika u domovinu, saopćeno je iz USAID Diaspora Investa.

- Općina Maglaj nastavlja raditi na podršci zainteresovanim investitorima. Saradnja sa Biznis centrom bh. dijaspore još jedna je potvrda i priznanje za rad koji naša lokalna zajednica čini na poboljšanju poslovnog okruženja. Maglaj ima investitore iz bh. dijaspore, te postoji interes novih koji tek dolaze. Važno je da sa današnjeg sastanka ide pozitivna poruka i mi potvrđujemo našu spremnost da budemo podrška svim zainteresovanim ulagačima – kazao je načelnik Maglaj Mirsad Mahmutagić.

Direktor Odjela za ekonomski razvoj Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini Andrew Boegel istakao je važnost koju USAID pridaje bh dijaspori u ekonomskom razvoju zemlje.

- Uz grant sredstva i tehničku podršku firmama iz dijaspore koju realizira USAID Diaspora Invest projekat, izuzetno je važno da doprinosimo naporima općina i gradova ka stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja za investicije -  kazao je Boegel.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

USAID prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom

H2i Balkans - Štete od poplava mogu biti minimizirane i čak izbjegnute

Interes za domaćom jabukom u porastu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta