Najave     | 23.07.2018. 14:47 |

Kulturno-sportska manifestacija 'Ustikoljansko ljeto' počinje u četvrtak

FENA Elma Geca

USTIKOLINA, 23. jula (FENA) - Općina Foča u Federaciji BiH organizator je tradicionalne 21. kulturno-sportske manifestacije "Ustikoljansko ljeto 2018“.

Načelnik općine Zijad Kunovac potvrdio je Feni da se privode kraju pripreme za doček brojnih učesnika i gostiju koji će u vrijeme trajanja manifestacije posjetiti ovaj dio BPK Goražde.

- Uprkos finansijskim teškoćama koje prate ovu lokalnu zajednicu, nismo željeli prekinuti tradiciju održavanja ove manifestacije koja će i ove godine ipak ponuditi raznovrsne sadržaje. Uz večeri sevdaha i narodne muzike na kojima učestvuju lokalni ali i poznati bh. interpretatori, posjetioci će moći uživati u smotri folklora, izložbi tradicionalnih proizvoda i rukotvorina Udruženja žena 'Ustikolina', nastavlja se i tradicija memorijalnog nogometnog turnira 'Šehidi Koline' i odbojkaški turnir, a predviđene su i radionice i pozorišne predstave za djecu te promocija knjiga - pojasnio je Kunovac dodajući da očekuje veliki broj posjetilaca.

-Ovo je promocija naše općine jer 'Ustikoljansko ljeto' je manifestacija kulture, turizma i sporta koja će istina, ove godine trajati nešto kraće. Dobro došli su svi koji se u periodu od 26. do 30. jula nađu u Ustikolini- – naveo je načelnik općine Foča u Federaciji BiH.

Otvaranje manifestacije "Ustikoljansko ljeto 2018“ predviđeno je u četvrtak u 20 sati uz vatromet, a zvijezda večeri bit će mladi bh. interpretator Denial Ahmetović. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Počelo 'Ustikoljansko ljeto 2019.'

Večeras otvaranje manifestacije 'Ustikoljansko ljeto 2019'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo