FENA.BIZ

Sparkasse bank o provedenoj eko akciji

Saopćenje, Foto/Sparkasse Bank dd

- Informacija za medije – za objavu                                                                                     23.07.2018.                                                          

                                                                                  

U okviru projekta „Voda je život - neka bude čista“

Uspješno okončana prva eko akcija na Prokoškom jezeru

 

Sarajevo, 23.07. 2018.  –  Voda i obala Prokoškog jezera očišćene su u sklopu eko akcije „Voda je život-neka bude čista“ koju sponzoriše Sparkasse Bank dd BiH, a realizuje ronilački klub „Bosna“.  U akciji čišćenja volonterski je učestovao i značajan broj uposlenika banke koji su svojim primjerom ukazali na važnost očuvanja životne sredine.

„Voda je život-neka bude čista“ je velika eko akcija koju smo podržali i finansijskim sredstvima, ali i volonterskim radom naših uposlenika. Smatramo da je važno stalno naglašavati potrebu očuvanja prirodnih ljepota u našoj zemlji.  Kao i u poslu, tako i u ovom slučaju vjerujemo da se treba voditi sopstvenim primjerom, pa je tako i naša banka odlučila da pokaže učešćem u ovoj akciji, dajući primjer drugima šta sve možemo uraditi na poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama u BiH“, izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

Podsjećajući da akcija „Voda je život-neka bude čista“ ističe važnost očuvanja čistih jezerskih voda i obala, Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba „Bosna“ ovako je prokomentarisao prvu akciju čišćenja: „Moram priznati da sam vrlo zadovoljan. Uposlenici Sparkasse  su srčano učestvovali i lijepo je vidjeti da u našoj zemlji postoje kompanije koje ne samo da pomažu ovakve akcije, nego imaju i uposlenike koji su spremni i dodatno doprinijeti svojim radom. Ova akcija je za sve nas u BiH i drago mi je da je Sparkasse banka to prepoznala“. 

O utiscima nakon prve akcije uposlenica Sparkasse banke, Sabira Hebibović, kaže: „Iskreno čini me ponosnom kada banka finansijski podrži ovakve projekte, a kada vam se još uz to ukaže prilika da i sami doprinesete i uključite se onda se taj ponos multiplicira. Važno je da svako od nas, koliko može utiče na očuvanje okoline. Pored toga, ovakve akcije su i prilike za dodatno druženje sa radnim kolegama, tako da je zadovoljstvo zbog učešća u eko akciji još i veće“.

Naredne eko akcije će se realizovati na jezeru Modrac, Šićkom kopu kod Tuzle te dužinom korita rijeke Bosne.

 

Direkcija za marketing, komunikacije i kvalitet usluge

Sparkasse Bank dd,
71000 Sarajevo, Zmaja od Bosne 7;

Tel.: +387 (0)33 280 394; 033 280 395;
Fax: +387 (0)33 280 394

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.