Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje

Intenziviran govor mržnje predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika kako se približivaju Opći izbori u Bosni i Hercegovini, zabrinjavaju domaću, ali i svjetsku javnost. Jedna od posljednjih Dodikovih izjava u kojoj je ezan nazvao “arlaukanjem”, predsjednik Naše stranke Predrag Kojović smatra da bi trebalo pravosuđe sankcionirati, te da treba doći kraj takvoj vrsti političkog istupanja, a tu odluku moraju donijeti birači.

 „To je nesumnjivo govor mržnje. Milorad Dodik je u svojim verbalnim incidentima s tom izjavom možda i najdalje otišao jer ona spada u red onih krojenih u propagandnom štabu Radovana Karadžića kojima se muslimane nastojalo dehumanizirati u očima njihovih sugrađana drugih vjeroispovijesti. Nisam vjernik, ali sam uvijek bio ponosan da ezani i crkvena zvona u BiH stvaraju harmoniju koja se rijetko gdje u svijetu može čuti. Oni kojima to smeta i koji u tome ne vide ljepotu očigledno ne mogu razumjeti duh Bosne i Hercegovine. Građani BiH, Srbi, Hrvati, Bošnjaci i Ostali moraju konačno preuzeti odgovornost koju im demokratski pružaju i u oktobru hrabro reći, dosta je bilo sijanja mržnje, hoćemo mir i zajedništvo i državu koja se bavi budućnošću i ekonomskim progresom svih. Dodik i slični su eho prošlosti, jednog tragičnog vremena. Vrijeme je za nove ljude i politiku čistog obraza, otvorene ruke i zajedništva”, komentirao je Kojović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.