Kultura     | 23.07.2018. 10:35 |

Galerija Aluminij u Mostaru predstavlja književni opus Vladimira Pištala

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. srpnja (FENA) - Predstavljanje cjelokupnog stvaralačkog opusa jednoga od najznačajnijih srpskih književnih pripovjedača današnjice Vladimira Pištala, održat će se u petak, 27. srpnja u Salonu 2 Galerije Aluminij u Mostaru u 19 sati.

 Izložbu organiziraju Galerija Aluminij, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Mostar i Matica hrvatska Mostar.

 Pored autora, u program predstavljanja sudjelovat će i mostarski književnik Dragan Marijanović, nakladnik Nenad Šaponja i direktor Aluminijevih korporativnih komunikacija Darko Juka.

 Inače, književnik Vladimir Pištalo, mostarskih obiteljskih korijena, rođen je 1960. godine u Sarajevu. Autor je niza uspješnica, od poetskih proza, do romana, a svakako su posebno značajan odjek doživjeli njegovi romani Tesla, portret među maskama i Sunce ovog dana (Pismo Andriću).

 Tesla je, osim dobivanja respektabilnih nagrada, uvršten i u srbijanske školske čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, a izdanja je doživio u svim bivšim jugoslavenskim republikama, te je preveden na ukupno jedanaest jezika. Objavljen je i kao zvučna knjiga na srpskomu i na engleskomu jeziku.

 Pištalo živi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje predaje svjetsku i američku povijest na Sveučilištu Becker College u Worcesteru, u saveznoj državi Massachusetts.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'