Stranačke aktivnosti     | 21.07.2018. 12:02 |

Saopštenje Kantonalne organizacije SDP BiH Sarajevo

FENA Saopćenje

Pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da javnosti hitno objasni šta se dešava u KJKP Vodovod i kanalizacija.

Nedavno je poništen konkurs za izbor direktora te firmom i dalje upravlja v.d. direktorica koja je osvanula i na listi SDA za predstojeće izbore, iako je to suprotno Zakonu o javnim preduzećima. 

Nejasno je da li firma ima Nadzorni odbor ili ne zbog silnih ostavki njegovih članova.

Zbog svega ovoga u pitanje se dovodi realizacija rekonstrukcije vodovodne mreže, za šta je od EBRD-a uzet kredit od 50 miliona KM.

Na posljednjoj sjednici Vlade KS trebalo se odlučivati o sudbini poslovne zgrade VIK, koja već decenijama predstavlja ruglo u središtu Sarajeva.

Postavlja se pitanje zašto ViK nije ovu lokaciju prodao na tržištu i tako došao do dijela sredstava potrebnih za rekonstrukciju vodovodne mreže?

Također, ukoliko je tačno da ViK tu želi graditi stanove onda je valjda svima jasno zašto nema urednog snabdijevanja vodom u Sarajevu, jer se ViK bavi stanogradnjom umjesto popravkom cijevi.

Vlada KS i premijer Adem Zolj javnosti moraju dati odgovore na ova pitanja i pod hitno poslovanje ViK vratiti u zakonske okvire.

S obzirom da se u Kantonu Sarajevo vladajuća koalicija raspala i ne želi sazvati sjednicu Skupštine, jedini način da se građanima pruži informacija jeste direktno obraćanje javnosti nadležnih iz Vlade. 

Stoga od njih tražimo da to urade čim prije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo