Bosna i Hercegovina     | 20.07.2018. 23:11 |

Zbog migrantske krize Gradsko vijeće Bihaća najavilo mirne prosvjede

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 20. srpnja (FENA) - Gradsko vijeće Bihaća organizirat će u četvrtak, 26. srpnja, s početkom u 11 sati ispred sjedišta Vijeća ministara BiH u Sarajevu mirne prosvjede zbog migrantske krize u tom gradu.

Kako je priopćeno iz Ureda bihaćkog gradonačelnika, predstavnici Grada, Gradskog vijeća i gradonačelnik odlučili su se na takav korak jer Bihać, kako kažu, zbog problema povećanog broja ileglanih migranta, trpi najveću štetu, a nadležne institucije, unatoč njihovim apelima, molbama i zahtjevima još uvijek ništa nisu poduzele na terenu.

-  Želim naglasiti da mi od toga ne želimo da pravimo nikakvu politiku. Na prosvjede dolaze vijećnici pripadnici svih političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Grada Bihaća. To je jednostavno naš posljednji vapaj kako bi pogled onih u Sarajevu, čija je to nadležnost, dosegao do nas u Bihaću, da konačno shvate koliki je to problem za nas i da učine nešto. Pozivamo sve građane koji žele, da nam se pridruže - priopćio je predsjedavajući Gradskog vijeća Davor Župa.

On je zajedno s bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem zatražio od Vijeća ministara BiH prijem izaslanstva Grada i Gradskog vijeća Bihaća u vrijeme zakazanih prosvjeda, kako bi iznijeli svoje zahtjeve.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Iako se bilježi stalni porast broja dolazaka, migranti se sve kraće zadržavaju u BiH

Laketa i Hurtić razgovarali o migrantskoj situacija u BiH

Crveni križ dao ogroman doprinos u upravljanju migracijama u BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana