Stranačke aktivnosti     | 20.07.2018. 11:40 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Nakon neviđene blamaže koju je svojim prilogom o kodeksu odijevanja i ponašanja na UNSA priredila TVSA, valjda je svima jasno da ovaj dokument ne zaslužuje da se o njemu više uopšte raspravlja i da mu se na taj način daje bilo kakav legitimitet.

Tražimo od čelnika Univerziteta u Sarajevu kao i SDA i njihovih ministara i premijera Kantona Sarajevo, u čijoj kuhinji je i smišljen ovaj sramni projekat indoktrinacije i ugrožavanja slobode i ljudskih prava, da odmah iz procedure povuku nacrt kodeksa.

Poručujemo vlastima Kantona Sarajevo da svoje bolesne frustracije neće nametnuti građanima, u ovom slučaju prije svih studentima i nastavnicima UNSA.

U 21. vijeku Sarajevo neće postati mentalna kasaba, samo zbog toga što nekolicina SDA-ovaca misli da cijeli svijet treba biti ustrojen u skladu sa njihovim kvazi moralnim svjetonazorima.

Vlada KS koja nije u stanju osigurati građanima snabdijevanje vodom, pa čak ni pokositi travu po sarajevskim parkovima, ima puno pametnijeg posla od toga da propisuje kako će se studenti i nastavnici odijevati.

Pozivamo ovim putem i rukovodstvo TVSA da uputi javno izvinjenje prije svega osobama koje je izvrijeđala u spornom prilogu, a onda i cjelokupnoj javnosti od čijih poreza prima plaću.

Još jednom poručujemo da će se sve ovo od oktobra promijeniti.

Nova vlast predvođena SDP-om, izmijenit će Zakon o visokom obrazovanju koji je usvojila trenutna vlast predvođena SDA-om, a koji za cilj ima potpuno stranačko ovladavanje Univerzitetom, do nivoa propisivanja načina odijevanja studenata i nastavnika.  

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo