Kultura     | 19.07.2018. 12:25 |

Na festivalu Baščaršijske noći koncert "Barcelona Gipsy Balkan Orchestra"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. jula (FENA) – "Barcelona Gipsy Balkan Orchestra" nastupit  će u petak, 20. jula , na otvorenoj sceni na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović.

"Barcelona Gipsy Balkan Orchestra" je internacionalni muzički sastav iz Barcelone. Izvode različite muzičke stilove, uglavnom reinterpretacije pjesama s prostora Balkana, Bliskog istoka i Mediterana. Inspirisani su elementima muzičke scene Barcelone, zatim latinoameričkim melodijama, tradicionalnom španskom i bliskoistočnom muzikom, te elektronskom i jazz muzikom, kao i  fuzijom rock'n'rolla i tradicionalnih narodnih pjesama. Stvaraju muziku koja proizlazi iz neobične kombinacije tradicionalne muzike Aškenazi Jevreja, jazza, romske muzike i tradicionalnih i zaboravljenih muzičkih stilova različitih regija širom Balkana i Evrope.

Bend je sastavljen od internacionalnih muzičara koji dolaze iz: Italije, Francuske, Španije, Grčke, Ukrajine i Srbije, što pridonosi posebnom muzičkom izričaju ovog benda, za koji muzički kritičari kažu da je specifičan, graciozan i ​​emocionalan.

Koncert se održava u okviru festivala "Baščaršijske noći".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Femi Kuti & The Positive Force i Dado Topić & Time Company na Baščaršijskim noćima 22. jula

Premijera dokumentarnog filma 'Kvale' o životu Nisveta Džanke sutra u okviru 'Baščaršijskih noći'

Baščaršijske noći - Koncertni duo "Karlsruhe" 8. jula u Galeriji BKC KS

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'