Stranačke aktivnosti     | 17.07.2018. 12:39 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok je krajem prošle godine prezentirao platformu nove politike za promjenu odnosa i izgradnju partnerstva sa bh. dijasporom. Tokom zadnjih mjeseci Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH i drugi predstavnici Nezavisnig bloka, posjetili su više zemalja u kojima žive bh. građani te radili na izgradnji izgubljenog povjerenja između našeg naroda vani i vlasti u BiH. Svjesni smo da su načinom na koji su se dosadašnje politike odnosile prema bh. dijaspori odgurnule i odbacile taj veliki potencijal za razvoj i pokretanje naše zemlje.

Na predstojećim Općim izborima u oktobru ove godine, svi građani BiH koji žive u inostranstvu, a koji se do 24. jula. 2018. godine registriraju na zvaničnoj stranici Centralne izborne komisije BiH na https://www.izbori.ba mogu učestvovati u izbornim procesima i promjenama u BiH. 

“ Ostala je još jedna sedmica do krajnjeg roka za registraciju glasača iz dijaspore. Vrijeme je za novu politiku za našu zemlju, jer se pokazalo da niti desnica, niti ljevica nemaju viziju niti rješenja za BiH i da je neophodna promjena i nova politika, ali tu politiku možemo pokazati i dokazati samo podrškom u oktobru. Nezavisni blok uživa poštovanje i podršku mnogih građana u BiH, te važnih prijatelja iz EU i svijeta i stoga ovim putem pozivam naše građane iz dijaspore da naprave iskorak, da zaborave prošla razočarenja, politike koje su izigrale njihovo povjerenje i iskoristile njihovu dobronamjernost, da u oktobru, ipak, svojim glasom učestvuju u pozitivnim promjenama u BiH. Podsjećam vas sve na konkretne politike i rješenja za izgradnju partnerskih odnosa sa bh. dijasporom koju je Nezavisni blok izradio, zajedno sa vama i prezentirao javnosti krajem prošle godine. Kako smo obećali, na našim listama smo uključili značajan broj predstavnika dijaspore, među kojima i nosioci naših izbornih lista za Parlament BiH.    

Promjene su zaista moguće ukoliko se odvažimo predvoditi se razumom i odgovornim djelovanjem. Svako ko je zadovoljan stanjem u BiH nek nastavi podržavati dosadašnje stranke i ljevice i desnice. Oni koji žele promjene i sigurniju budućnost imaju alternativu i šansu u novoj politici širokog političkog centra koju predvodi Nezavisni blok. Podrška našem evropskom putu, stabilnosti, razvoju zemlje i investicijama nisu upitni, ali reakcija i kredibilno partnerstvo iz BiH, koje ima kapacitet voditi zemlju u tom pravcu su neophodni za to. Možemo se i moramo zajedno nametnuti kao dobro partnerstvo na putu ka izgradnji bolje i evropske BiH i pozivam vas da se registrirate i da zajedno na izborima to i učinimo.”  - izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo