Kultura     | 16.07.2018. 10:59 |

U okviru 'Fedre' glumci iz Visokog odigrali predstavu 'Nesporazum'

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16. jula (FENA) - Predstavu “Nesporazum” (Albert Kami) odigrali su sinoć u Bugojnu glumci visočkog teatra “Total”, u okviru takmičarskog programa 46. teatarskog festivala BiH “Fedra”.

-Mi smo 13. put uzastopno ovdje na Festivalu, i jako mi je drago da smo opet tu. Ovo je neka šesta repriza premijere, koja je bila u novembru prošle godine u sklopu manifestacije “Dani Zaima Muzaferije”, naglasio je reditelj predstave Jesenko Muzaferija.

Radi se o predstavi koja je, zbog komplicirane scenografije, dugo čekala da se postavi na scenu, s teškom tematikom koja "na metaforičan način gledaocima, ipak, prenosi čuvene Kamijeve rečenice, lijepe misli, poruke i filozofiju”.

-To je već dobro poznata priča o majci i sestri s jedne strane, i sinu s druge strane koji je izbivao dvadeset godina. Ne predstavljajući se, on dolazi u njihov hotel, i one ga ubijaju da bi ga opljačkali. Kad saznaju da im je to sin, odnosno brat, majka i sestra izvrše samoubistvo - kazao je.

Glumačku ekipu predstave “Nesporazum” činili su Đenita Pinjo, Azra Kadić, Emina Karamehić, Adnan Tajić, Faik Salihbegović i Dževad Hasanbegović.

U okviru 46. teatarskog festivala BiH “Fedra”, publika će večeras moći pogledati predstavu “Smak svita”, koju će odigrati glumci HKUD “Didak” iz hercegovačkog mjesta Gradnići.

U utorak je na rasporedu predstava “Sluge”, koju će odigrati glumci Gradskog pozorišta iz Trebinja. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo