Bosna i Hercegovina     | 15.07.2018. 10:19 |

Sparkasse Bank - Donacija Gorskoj službi spašavanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Direktor Sparkasse Bank dd BiH Sanel Kusturica uručio je opremu za spašavanje Gorskoj službi spašavanja Sarajevo. Riječ je o vrijednoj opremi namijenjenoj za spašavanje života na vodi i na brzim vodama.

Kusturica je izrazio zadovoljstvo da su na ovaj način mogli pomoći Gorskoj službi spašavanja, navodeći kako je siguran da novi setovi opreme idu u prave ruke.

Napominjući da ovo nije prvi put da se Sparkasse Bank u BiH uključuje u podršku radu udruženja koja svoje aktivnosti usmjeravaju na dobrobit zajednice u kojoj djeluju, predsjednik GSS Dženadin Veladžić izjavio je da je donacija stigla u pravo vrijeme.

Dodao je da će tim Gorske službe spašavanja s ovom opremom biti kvalitetnije pripremljen za podršku lokanoj zajednici u vanrednim situacijama.

Dio uposlenika Sparkasse banke imao priliku posjetiti i centar GSS na Bjelašnici, te se upoznati s aktivnostima ove službe u proteklom periodu, ali i vidjeti kako izgleda jedan dan obuke članova službe spašavanja - saopćeno je iz te banke.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'