Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 14.07.2018. 11:36 |

Na ovogodišnjoj 'Vareškoj pekijadi' sudjelovat će oko 50 ekipa iz BiH i regije

FENA

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Međunarodno natjecanje "Vareška pekijada 2018." održat će se 11. augusta u Oćeviji kod Vareša, a očekuje se dolazak oko 50 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Glavni sadržaj je natjecanje u pripremi peke, a cilj je promocija turističkih vrijednosti općine Vareš, pozicioniranje Majdana i Oćevije kao novog turističkog proizvoda i jedinstvene turističke vrijednosti u Evropi.

Pekijada će i ove godine biti obogaćena nizom novih sadržaja od kojih se izdvaja: izložba starih alata i proizvoda koji su ručno rađeni u vareškim kovačnicama, prezentacija i degustacija sireva iz Vareša, prezentacija organski proizvedene hrane te izložba kovanih proizvoda koji se sada kuju u kovačnicama Oćevije.

Predstavnici organizacionog odbora „Vareška pekijada“ predstavili su program Pekijade u Federalnom ministarstvu turizma i okoliša. Kako ističu organizatori, predstavnici Ministarstva su obećali podršku u realizaciji ove manifestcije koja ima međunarodni karakter i promovira turističke vrijednosti Vareša i Bosne i Hercegovine.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta