Kultura     | 12.07.2018. 20:20 |

'Mostarsko ljeto': U petak predstava 'Prst'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. srpnja (FENA) - Predstava pod nazivom "Prst" Sarajevskog ratnog teatra SARTR, održat će se u petak, 13. srpnja u Narodnom pozorištu Mostar u 20 sati, u sklopu manifestacije "Mostarsko ljeto 2018".

 Komad "Prst" smatra se jednim od najboljih suvremenih društveno-angažiranih tekstova napisanih u regiji, a autorica je kosovska spisateljica Doruntina Basha.

 Sama priča nije vezana isključivo za Kosovo, već za cijeli prostor Balkana, a njena univerzalnost komunicira i dalje, te se odnosi na aktualno pitanje pozicije žena u suvremenom društvu.

 Predstava je rađena po tekstu Doruntine Basha, a u režiji Sabrine Begović Ćorić. U predstavi igraju Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana-Mia Milić.

 U kontekstu novije povijesti i patrijarhalnih odnosa, ona na veoma uvjerljiv način prikazuje život dvije žene, svekrve i snahe, koje ne mogu više živjeti skupa, ali ni jedna bez druge.

 Predstava budi emocije, a također i prepoznavanje jer su odnosi rivalstva i međusobnih optuživanja svekrve i snahe, neovisno od njihove specifične situacije, tipični za šire prostore Balkana.

 U priči bez patetike, sa suptilnom dozom humora i ironije i točnom psihološkom slikom likova fantastiča ženska ekipa napravila je predstavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, navode organizatori.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Baletno-plesna predstava Orašar u subotu u Kosači

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo