Sport     | 11.07.2018. 14:15 |

Radnici Fiata štrajkuju zbog Ronalda

FENA Internet

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Radnici italijanskog proizvođača automobila Fiat najavili su štrajk zbog transfera Cristiana Ronalda u Juventus.

Naime, vjeruje se da će kompanija Exor, koja je vlasnik Fiata i Ferrarija, platiti dio Ronaldovog transfera, a sindikat radnika Unione Sindacale di Base ogorčen je odonosom kompanije prema radnicima, javlja Football Italia.

- Nedopustivo je da radnici nastavljaju ekonomski ispaštati, a kompanija troši milione eura na dovođenje igrača. Rečeno nam je da su vremena teška, ali dok mi stežemo kaiševe, kompanija odluči uložiti tolike novce u jednog čovjeka - saopćili su radnici i upitali da li je pošteno da jedna osoba zarađuje milione, dok hiljade porodica teško izdrže do polovine mjeseca.  

 U saopćenju radnika se dodaje da su Fiatovi radnici generacijama gradili kompaniju, a da su zauzvrat dobili živote pune bijede, te da bi kompanija trebala uložiti novac u nove modele automobila koji bi osigurali budućnost hiljadama ljudi. 

Zbog svega navedenog, sindikalisti Unione Sindacale di Base koji rade u fabrici FCA Melfi najavili su štrajk od 15. do 17. jula.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Djelatnici FGAG-a Sveučilišta u Mostaru organiziraju jednosatni štrajk upozorenja

Štrajk radnika transportnog sektora paralizirao Grčku

Radnici britanske statističke agencije glasali za štrajk

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu