Servisne informacije     | 11.07.2018. 08:05 |

Pojačana frekvencija vozila na svim putevima prema Srebrenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava Srebreničke tragedije danas je zabranjeno kretanje teretnih vozila iznad 3,5 tone nosivosti na putnim pravcima: Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Stupari-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija-Caparde.

Također danas je zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH, kao i na putnim pravcima: Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica i Memići-Karakaj.

Pojačana je jutros frekvencija putničkih vozila i autobusa na svim putevima koji vode prema Srebrenici. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da na prilazima Srebrenici i Potočarima poštuju upute ovlaštenih lica.

U toku su radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik (Sarajevo), na magistralnom putu M-5, zbog čega se u vremenu od 08:30 do 15:30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Crnoj Gori, od 09 do 13 sati ne preporučujemo korištenje GP Deleuša.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo